2018. január 14., vasárnap

A 2017-es adatok és a 2018-as tervek... meg én

Év végén lemaradt, de azért csak megcsinálom. 😜




A legtöbbet nézett bejegyzésekhez tartozó sorozatok ezek voltak 2017-ben:

MacGyver
Shades of Blue
Chicago Justice
Shooter

Decemberben volt egy éves a blog, ajándékba új hátteret, fejlécet meg egy kis színfrissítést kapott.


Szeptemberben indult egy YouTube csatorna is (szeretném azt mondani, hogy jól átgondoltam mielőtt kezdtem, de... nem. Egyszerűen csak szeretek dalokat (is) fordítani), amin egyelőre csak dalszöveges videókat találtok. Idén lehet, hogy interjúk is felkerülnek majd (felirattal persze), de azért mégiscsak a zenének van fenntartva.

Kérés, kérdés, ahogy eddig: e-mailben, hozzászólásban jöhet.
Ha esetleg valaki szeret zenéhez videót csinálni, szintén írjon. Jó/jobb lenne valami mozgóképpel csinálni a videókat, de erre már tényleg nincs kapacitásom (bár dolgozom egy B terven👍). Tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen videó szerkesztése kb annyi idő, mint amíg lefordítok egy 40 perces epizódot, szóval... inkább fordítok.

A feltöltött videók (az eredeti fájlok) 480p-sek. Miért? Egyrészt azért, mert DALSZÖVEG videók sima háttérrel. Akár 240p-ben is el lehet olvasni a szöveget egyébként (de az 2017/18-ban talán már "szivatásnak tűnne").
A másik ok egyszerű, mint egy pont: van egy szép Sony Vegas-om, de mivel elég leharcolt már ez a gép a renderelésnél feladja. Amikor eljutok a cseréig, ígérem, legalább 720p-sek lesznek.

Az első feltöltés amúgy a Written In The Scars volt.
A három legtöbbet nézett a Reggaetón lento remix (4,5E) és a két Kygo szám volt (egy, kettő), mindegyik 1 ezer felett.

Év végén töltöttem fel négy CNCO számot, és nem kis meglepetésemre két héttel később már 200-nál jár a számláló három dalnál is.
Aki nem tudja miről beszélek, annak üzenem, hogy semmi gond (én nem szörfölök a YouTube-on, hanem mélybúvárkodom), ők főleg Latin-Amerikában ismertek (ezért is lepett meg), de biztosan "terjeszkedni fognak". Pletykáltak angol nyelvű dalokról... hát majd kiderül.
Aki meg akar őrülni értük, az gyorsan ugorjon neki, mert ha minden igaz öt éves szerződésük van (ők is ilyen "összerakott banda"), amiből egy már letelt.

Én személy szerint a Hey DJ-t nem igazán kedvelem, de aki szereti a spanyolt, spanyol nyelvű dalokat, annak a másik hármat szívesen ajánlom.
Quisiera (ft. Abraham Mateo, szép lassú, "szeretni akarlak" dal)
Primera Cita (szerelmes dal, és az album címe is "Első randi"... első év, első album, első randi, megvan?)
Tan Fácil (lassan indul, de táncolhatóbb, mint az előző kettő)

forrás: instagram

2018-ban továbbra is a sorozatokra koncentrálok. Próbálok majd több update-et írni, sőt! Kezdem most.
Azt mondanám, a hangulatom kihat a fordításokra is. A napokban kicsit szétszórt voltam és feliratoknál sem sikerült hosszabb ideig koncentrálni, ezért van egy elkezdett Shades of Blue kb 10%-on, egy Doctor Doctor kb 15%-on, meg egy Arrangement, szintén 10%-on.
A hétvége ugye a MacGyveré, amit délután kezdek majd, addig a fenti háromnak várnia kell kicsit.

 Idén rovat-szerűen hozok majd szavakat, illetve kifejezéseket is, angolul. (Ha valaki igényt tartana spanyolra is, szóljon. M.o-n -- ahogy én látom -- az angol és a német dominál (és mivel németül nem tudok... vagy legalábbis nem sokat, azt hagyjuk).
Nem angol nyelvtanár vagyok, szóval nem kell csodát várni tőlem, de ha valaki az "out of blue"-t többet nem "ki a kékből"-nek fordítja, már nyertem. (Igen, tényleg láttam ilyet)
Üzleti angolt ne várjatok tőlem, de aki fordítana, vagy tanulna egy-két dolgot, ami mondjuk társalgásnál jól jöhet, a következő címkét jegyezze meg magának: 10 hasznos szó/kifejezés
Miért tíz? Mert az öt kevésnek tűnt, de hosszú listákat sem akarok gyártani, mert a matek úgy néz ki, hogy 10+magyarázat=egy bejegyzés.

Ugye milyen meglepően hosszú poszt ez tőlem? 😁 Mentségemre szóljon, hogy a feliratokhoz nem igazán lehet kisregényt írni.

💗 💖 Mert épp tetszik,
LunaSol

2 megjegyzés: