2022. július 31., vasárnap

Heti 5 - 2022/04

 Ez így telefonról nem biztos, hogy túl rendezett lesz, de gondoltam, megpróbálom.

1. Hogy állunk?

A hosszú szünet fő oka, hogy májusban elköszönt a laptop, szóval tableten lassúztam a sorozatokkal, de a technika mindenhatói tuti utálnak, mert egyszer csak kikapcsolt és úgy maradt az is. (Megjegyzem semmi előjele nem volt és egyelőre még vissza sem kaptam (azt mondták akár két hónapig is eltart a szervizelés a küldözgetés miatt.) Nos, ennek már több, mint egy hónapja, és az első két hét után még reménykedtem, de most már úgy gondolom, hogy az akár két hónap inkább "két hónapig ne számíts rá". Gondolom sok a javítani való vagy nyár van és sokan szabira mentek, szóval jelenleg csak telefon van.)

Tableten sem könnyű, ezért telefonon nem próbálkoztam fordítással, de ha valamelyik sorozat megállt miattam (felirattal), valaki írja meg legyen szíves és megpróbálom.

Azt tudom, hogy korábban a Medet valaki fordította, gondolom ott ment tovább.

A 911, a 911 Lone Star, a Doctor Doctor, a Hudson & Rex, és a New Amsterdam pedig lement szinkronosan is, ezért gondolom, ahhoz tettek fel subripet (ha mégsem és valaki feliratosan nézné, szóljon).

2. 911 és Lone Star

Ami a folytatást illeti, a 911 6. évadát szeptember 19-én kezdik, a 911 Lone Star 4. évadja pedig csak 2023-ban várható. Ügyesebb tippelők január 23-ra teszik a startot, de hivatalos premier dátum még nincs.

3. Adaptációk


A Vámpírakadémia sorozatot kap a 2014-es film után. Ha minden jól megy szept. 15-én indul az első évad.

Idén is kaptunk Hamupipőke filmet (Hamupipőke három kívánsága). Esküszöm sosem unnak rá erre a szőke libára, pedig van egy halom másik, "hercegnő lesz a végére karakter".

Van videojáték adaptáció film is Tom Hollanddal az Uncharted.


És a 2010-es (?) film után a Disney úgy gondolta, hogy a Percy Jackson is sorozatot kap, amit jelenleg is forgatnak, akárcsak a Winx 2. évadját.

4. Marvel

Idén már megkaptuk a második Dr. Strange filmet, több sorozatot és a negyedik Thort.

Nemrég felfedték a következő két "phase" filmjeinek nagyját és a Fekete Párduc 2 előzetesét, ami pont annyira várva várt, mint amennyire (érzelmileg) keserédes.




Viszont a She-Hulk úgy tűnik hozza majd a Hulk humort.


5. És ami kicsit váratlanul ért:

Remaket csináltak Bud Spencer és Terence Hill '74-es Különben dühbe jövünkéből.

Én maradok az eredetinél, de gondoltam megér egy említést.


LunaSol




10 megjegyzés:

  1. De nagyon jo, hogy elokerultel!!

    VálaszTörlés
  2. Orulok hogy jol vagy! A The equalizer-rel vagy lemaradva, a tobbi mar targytalan. Orulnenk ha folytatnad majd a sorozat forditasokat.Biztos lesz majd Neked tetszo is! Elore is koszonjuk!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy újra itt vagy és "csak" technikai gondod volt. Rossz volt újra és újra a húsvéti köszöntődet olvasgatni. New Amsterdamot szeretném, ha fordítanád tovább. Jó egészséget és jó munkát! Köszönet az eddigi fordításaidért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A New Amsterdam mar a 4x17.nel tart mert forditjak!

      Törlés
    2. Köszi! Hol találhatóak? Lunasol fordítások, vagy valaki másé? Minőségük milyen?

      Törlés
    3. #gabcsi igaz, nem írtál, de hosszúpuskán megtaláltam Vizes Imi feliratait. Kíváncsi vagyok milyen lesz Lunasol fordításai után.

      Törlés
  4. Szia,
    Nagyon örülök, hogy nincs semmi baj és jól vagy :) Remélem minnél hamarabb működő állapotban visszakapod a tabletedet.

    Sorozatok fordításával kapcsolatban:
    -a 911 és 911 Lone Star lement/lefog menni szinkronosan Tvben. Illetve ha minden jólmegy akkor hamarosan Disney+ ra is felkerülnek az új évadok felirattal (is)(lesz subrip)
    -a többi sorozatot amit te fordítottál azt nem követtem, így nem tudom lett-e hozzá felirat.
    -viszont, ha a technikai feltételek adottak lesznek, és lesz időd és kedved :), akkor a FBI International sorozat fordítását folytathatnád. Sajnos azóta se talált fordítóra a sorozat mióta az első részét lefordítottad és örülnék ha folytathatnám magyar felirattal.

    VálaszTörlés
  5. Tenyleg az FBI International forditasa nagyon jo lenne. Koszi elore is, ha megcsinalod.

    VálaszTörlés
  6. Kedves LunaSol! A New Amsterdam-nak csak a 3. évada elérhető magyar nyelven, sajnos a 4. évadhoz még mindig nincs normális felirat az általad elkészített 12. résztől. Valaki próbálkozik, de lassú is , na meg, nem a Tőled megszokott szint... :D Az lenne a kérdésem, hogy Te most dobtad ezt a fordítást, vagy folytatod azért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. #Dani! Csatlakozom hozzád. Én is szeretném, ha LunaSol folytatná New Amsterdamot a tőle megszokott precizitással. Várom a fejleményeket.

      Törlés